(To view 360° video on smartphone/tablet, click the video title in the player)
Hvad er 360° video?
Som man kan se i eksemplet ovenover, så er en 360° video simpelthen en video hvori man kan se hele vejen rundt. For at opnå denne effekt, optager man med 2 eller flere kameraer på samme tid, pegende i hver deres retning. Forestil dig så at kameraet er dit hoved, monteret på et stativ. Du kan ikke bevæge dig frem, tilbage, til siderne, op eller ned, men du kan selv bestemmer i hvilken retning du vil kigge.
I eksemplet ovenover befinder vi os i en skov lige ved siden af en sø. Hvis du afspiller videoen på en computer så kan du ved hjælp af musen klikke og trække i den retning du gerne vil kigge. Sidder du med din smartphone eller tablet, så bliver du nødt til at åbne videoen i YouTube appen, og så kan du enten bevæge telefonen rundt for at se dig omkring eller "swipe" med fingeren for at vælge retning.
Den bedste oplevelse får du dog uden tvivl hvis du har et par VR-briller tilgængelig. Med et par VR-briller, lukker du simpelthen din virkelige omverden ude og du er pludselig blevet teleporteret ind i 360° videoen. For nogle vil dette nærmest opleves som om at de er der i virkeligheden og dette kalder man for en immersiv effekt. Dette kan skabe et meget stærkere indtryk på seeren i forhold til hvis de så en normal video.
Hvad kan man så bruge 360° video til?
Det mest oplagte at bruge 360° billeder eller video til er fremvisning eller rundvisning af f.eks. boliger. Du kender det sikkert også fra Google street view, hvor man via google maps kan bevæge sig rundt på gadeplan og f.eks. finde sit eget hjem. Butikker og virksomheder kan således også vise deres lokaler og faciliteter frem på deres hjemmeside eller andre relevante online steder. Er du interesseret i en sådan løsning, så kan vi også sagtens klare den opgave her hos Got Visions. Send os en besked.
Der findes også masser af eksempler og research projekter hvor VR eller 360° video f.eks. bliver brugt i forbindelse med eksponeringsterapi til behandling af fobier og lignende. Her hos Got Visions har vi også et samarbejde kørende med VR-Nature hvor konceptet er at behandle bl.a. stress ved hjælp af terapi hvor man hjemme i stuen kan komme ud i naturen via et par VR-briller.​​​​​​​
Et andet område hvor 360° video også kan være meget effektiv er i en virksomheds markedsføringsstrategi. Mange undersøgelser viser nemlig at en reklamevideo i 360°, sammenlignet med en normal video, kan øge interessen for et produkt eller en service hos en potentiel kunde. 
Så det er altså et meget praktisk medie til at vise noget frem, og som gør at det føles mere som om at man er til stede i videoen. Man er inde i videoen, en del af videoen og væk fra virkeligheden og dens distraherende omgivelser. Dette gør at man stort set har seerens fulde opmærksomhed og dermed kan skabe et effektivt minde.
Hvorfor/hvornår bør man lave 360° video fremfor normal video?
Dette er et meget godt spørgsmål og for det meste vil en normal video nok være det bedste valg da et par VR-briller stadig ikke er noget som alle lige har liggende. Men man behøver jo ikke at nøjes med det ene eller det andet, man kan jo sagtens både have en normal video og en 360° videooplevelse som supplerer hinanden.
Man skal også spørge sig selv om videoen primært vil blive set på de sociale medier eller om det skal opleves i et par VR-briller for at opnå den ønskede effekt.​​​​​​​
360° formatet er dog også stadig ret nyt og der er mange som stadig ikke har prøvet VR-oplevelser iført et par VR-briller. Vi tror også på, her hos Got Visions, at selv en 360° video som bare bliver set på en smartphone eller en computer, sagtens kan fungere godt som en gimmick og skabe en "wow" effekt. Vi synes i hvert fald det er et enormt interessant medium og vi vil selvfølgelig altid slå et slag for det, så længe vi kan argumentere for det selvfølgelig. Det er kun fantasien som sætter grænser for hvad det kan bruges til og hvordan.
Case eksempler på 360° videoer
En af vores ekspertiser her hos Got Visions er som sagt produktion af 360° video. Her nedenunder kan ses nogle eksempler af cases vi har været med inde over.
Så tjek dem ud og lad jer endelig inspirere og send os en besked hvis I har en idé til en fed 360° video du/I gerne vil have produceret.
(To view 360° video on smartphone/tablet, click the video title in the player)
360° videoer til Evrest VR-platform
Klient: Evrest A/S
Klik her for mere info
360° video fra live impro jam-session
Klient: LimLam Radio / William Kongshaug
Klik her for mere info
360° video oplevelse fra toppen af en vindmølle
Klient: Khora / Ørsted
Klik her for mere info
360° video til demonstration af høreapparat
Klient: Marvelous Denmark / GN Hearing
Klik her for mere info
Er du blevet solgt på at få lavet en 360° video? Ring eller send os en besked, så tager vi en snak om det helt gratis og uforpligtende. 
Back to Top